vrijdag 23 maart 2012

Copics Opbergen - Copic Storage

Ik zie dat er op veel blogs gezocht wordt naar de ideale Copics opbergwijze. De ene oplossing al vernuftiger dan de andere: kleine ladeblokjes, wijnrekjes, constructies van aan elkaar gelijmde pvc-buisjes,.. Ik heb al enorm mooie creaties bewonderd. Ik wil daarom ook graag laten zien hoe ik mijn Copics opberg =)

Bij het zoeken naar een opbergsysteem heb ik volgende criteria in acht genomen:
 -Niet te groot ( Mijn collectie was nog zeer beperkt)
 -Verplaatsbaar
 -Verschillende vakjes/hokjes/.. om enig onderscheid in kleurfamilies te kunnen maken.
 -Niet te veel onderhoud (Copics in een open mandje of kastje geeft meer poetswerk)
 -Leuk ogen

Vervolgens liep ik op een dag voorbij een vitrine van een 60's Style winkel en alles viel gewoon op z'n plek! Ik zag er een heele mooie beautycase staan waar na menelijk vrouwelijk ruimtelijk inschattingsvermogen de Copics net zouden inpassen =) In een andere winkel vond ik een blikken theedoos waarin een rechthoekig metalen raster zat met 6 compartimentjes. Ook deze nam ik mee naar huis.
Het metalen raster bleek exact te passen in de beautycase et voila: mijn Copics vonden hun thuis =)



Ik heb nu een honderdtal Copics en het begint, zoals je wel kan zien, aardig krap te worden daar.. Als ik het metalen raster verwijder win ik nog plek voor enkele Markers meer.. toch begin ik stilletjes te sparen voor de nieuwe officiele Copic Carrying Case.

Zo, hoop hier iemand mee te kunnen helpen =)

Groetjes,

Eline


donderdag 22 maart 2012

Lydia geeft de 12 nieuwe Copic-kleuren weg!

Lydia van  de blog "Scrappen and Cards by Lydia" ( echt een geweldig informatief blog) geeft ons de kans de 12 nieuwe Copic Markers te winnen!

Voor meer info "scrappenbylydia.blogspot.com". Ik ding alvast mee =)

Verjaardagskaartje - Birthday Card

Zaterdag is het het verjaardagsfeest van mijn tante en jongste neef. Ik heb voor hen beiden een kaartje gemaakt ( de hele familie legt centjes samen, maar wil toch niet met lege handen aankomen). De digi is genaamd "Rex & Bronty know how to Party" van "Pink Cat Studio". Ik vind hem echt helemaal GeWeLdiG!


Ik heb de digi afgeprint en ingekleurd met Copics. Aangezien mijn voorraad Copic perfect Blending paper uitgeput is en de winkel waar ik het normaal aankoop gesloten is (veel beterschap Elke Verschooten!), heb ik mijn heil gezocht in Clairefontaine DCP papier.. Had ergens gelezen dat DCP 160g ideaal is voor Copics.. Nu vind ik het papier toch echt wel te dun om lang en goed te kunnen mengen =/ De inkt verzadigt het papier in no time =( Misschien dat Clairefontaine van 200g of meer wel goed zou werken; maar daar ben ik nu dus vet mee.). Ik heb dan maar zo goed en zo kwaad mogelijk Rex en Bronty kleur gegeven.
Op de foto is het niet goed te zien, maar Bronty's buik, spikes en balon zijn geembossed met clear powder. Ook de oogjes heb ik zo wat meer diepte gegeven.
De achtergrond is donkerblauw papier bestempeld met VersaMark Watermark. Dit is een inkpad met doorschijnende inkt die de kleur van het papier waarop je stempelt net iets donkerder maakt. Ideaal dus om zelf makkelijk achtergronden te creeren. Het sentiment "Celebrate" is een clear stamp uit de set "Sugar Rush" van Paper Smooches. De epoxy button is van Artemio.

Groetjes,

Eline

zondag 4 maart 2012

Canary Love - Saturated Canary

Zoals zovelen ben ik helemaal in de ban van de kleurplaatjes van Krista Smith aka Saturated Canary.
Niemand minder dan Diny Sprakel is ook helemaal dol op haar ontwerpen en bedankte recent via haar blog Krista Smith voor de uren kleurplezier die zij ons doet beleven.
Diny koppelde er ineens een kleurchallenge aan. Iedereen die de gratis downloadbare digi van Saturated Canary inkleurt maakt kans op een te gekke snijmal van Marianne Design.

Ik ben vandaag druk aan de slag gegaan en dit is het resultaat:



Geen kaartje aangezien het stadsleven in een klein funky studiootje niet al te veel scrapattributen toelaat.
Maar mijn Copic Markers en blanco papier zijn wel mee verhuisd =)

Zo.. voor jou Diny! Hoop dat je haar leuk vindt!

Voor meer info: http://creadin.blogspot.com/2012/02/thank-you-krista-en-een-wedstrijd.html

Eline